Khamis, Mei 26, 2011

GURU ZON NITAR AMAT AKTIF

Bermula 16 Mei 2011 (Hari Guru), guru-guru Zon Nitar (SMK Nitar, SK Nitar 1, SK Nitar 2 dan SK Tanah Abang) telah mengorak langkah menubuhkan Permuafakatan Kelab Guru Zon Nitar. Pada 17 Mei 2011, Pertandingan Futsal telah diadakan di Dewan Futsal Felda Nitar 2. Dalam pertandingan tersebut SK Tanah Abang telah menjuarai pertandingan tersebut, SK Nitar 1 Naib Juara, SMK Nitar ketiga dan SK Nitar 2 keempat. Silaturrahim terjalin kukuh buat guru-guru ini.


Pada 20 Mei 2011, gabungan kelab guru ini juga telah mengadakan perlawanan bolasepak persahabatan dengan staf kilang Felda Nitar 2. Dalam perlawanan tersebut guru-guru Zon Nitar ini menunjukkan mutu permainan yang tinggi. Keputusannya seri 2-2.
Pada  25 Mei 2011, diadakan pula perlawanan bolasepak dengan pasukan Belia Felda Nitar 1. Tenaga muda Belia Felda Nitar 1 amat berbeza dengan tenaga yang ada pada guru-guru Zon Nitar tapi pengalaman dan kemahiran telah mengatasi tenaga muda. Perlawanan berakhir dengan keputusan seri 2-2.
Pada 26 Mei 2011 malam ini jam 9.00 malam di Dewan Felda Nitar 1), perlawanan ping pong pula diadakan. Banyak lagi perancangan dibuat antaranya perlawanan bola tampar, sepaktakraw dan mungkin juga menyertai Liga Bolasepak Mersing.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan